KPMG Short Hills

Short Hills, New Jersey

Everyone has a different vision of how people will work in the future. For KPMG, we worked with their “Workplace of the Future” initiative to determine how the marriage of real estate and design can increase collaboration between project teams and clients to develop solutions that drive results. This evolving set of design standards is evident in KPMG’s Short Hills location, where Mancini created two distinct zones for the relocation of the branch’s Audit, Advisory, and Tax departments: a client zone and an employee zone.

Mancini designed a client zone for special events and meetings, and an employee zone focuses on work and supports collaborate between departments. The client zone is a professional, polished space that can host large or small gatherings for training sessions, seminars or special events. Pre-function areas are built into the client zone to support down time for guests between meetings. The employee zone features workstations and private offices designed using “Workplace of the Future” standards, with glass-fronted offices lining the building’s core and open workspaces placed around the perimeter. Each office also features a clear transom to allow daylight to pass through overhead, creating a more light-friendly work environment. Both zones also have access to outdoor terraces.

Supporting both zones is an agile hub space where pantry, café, and lounge spaces merge to form a multipurpose area. Located directly opposite of the client zone, this hub is the main employee area and has a more residential feel with varying types of seating that can accommodate small groups for a quick brainstorm or large town hall-style gatherings. Its strategic location allows it to also support the client zone for catered events with minimal disruption to the open workplace.

A large part of this initiative is the adoption of hoteling company-wide in every workspace for maximum flexibility and square footage savings. Hoteling at KPMG Short Hills follows two models: active hoteling where rooms are reserved and users must always check in, and reverse hoteling where vacant spaces can be used when available and unoccupied partner offices can be used for quiet rooms. This system enabled efficiencies in the design where Mancini was able to reduce space by 30%, from 70,000 to 45,000 rentable square-feet and integrate new technology within the building to support hoteling, communications, and AV/IT for worry-free presentations and meetings.