KPMG Philadelphia

Philadelphia, PA

When a company embarks on a renovation, it’s often for strategic purposes. After Mancini evaluated real estate options in the Philadelphia area, the company decided to renovate its current location while it was still occupied. The upgrades that went into KPMG Philadelphia’s 120,000-square-foot office included the integration of the company’s “Workplace of the Future” design standards and the introduction of amenity spaces like a conference center and an expanded café and social hub.

“Workplace of the Future” for KPMG is essentially a set of standards that promotes denser, open office spaces dotted with collaborative areas and placing private offices along the building core or interior spaces. Mancini has been working with KPMG to evolve these standards over the last decade to develop flexible ways to work. Hoteling, a system that reserves desk space on a check-in basis, is a large part of how densification was able to open up a significant amount of dedicated space for amenity-driven programming. Even after introducing the new spaces, Mancini was able to remove an entire 17,420 square foot floor from the occupancy, reducing the office’s overall footprint.

KPMG Philadelphia’s design follows the company’s national initiative of injecting regional character into the workplace.  This is especially evident in the office’s new conference center. Located on the top floor, this client-facing area was designed to celebrate Philadelphia, capturing views of iconic buildings like City Hall and the PSFS building, and graphic wall coverings highlighting landmarks and maps of the city. The space’s design is polished and elevated to reflect the value KPMG places on their clients.

The addition of an enlarged café and central, collaborative hub space on another floor enhances the social opportunities of KPMG Philadelphia. Mancini selected furnishings that are easily moveable, supporting the space’s ability to transform into an open area that can host social events or company-wide town hall meetings. Typical floors only have small pantry areas with little seating, so the new space affords the opportunity to enjoy a meal with colleagues in a more social setting, or meet for informal brainstorming, creating a new destination for employees within the office.